• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

Merhaba,

39 Yaşındaki, 2 çocuk annesi  hemşehrimiz  Nermin Şahin  Yeditepe Ünv.İhtisas Hastanesinde (Koşuyolu) önemli bir beyin ameliyatı operasyonu geçirecek  olup A Rh (+) kana ihtiyaç bulunmaktadır.  Hastaneden yapılan açıklamaya göre uygun bağışçı bulunduğunda ameliyat ivedilikle yarın ya da ertesi gün (11/12 Ağustos ) yapılacaktır. Kan vermek isteyen bağışçılarımızın Hüseyin Şahin 537 500 16 06 irtibata geçmesini rica ederiz. Unutmayalım bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.


İstanbul Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,5000   32,5586
EURO 34,6207   34,6830
       
Özlü Sözler
Doğru olanı yapmak hiç bir zaman yanlış olmamıştır.
Sponsorlarımız
BABA MESLEĞİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORLAR: KALAYCILIK

Geçmişten günümüze gelen ve önemli bir meslek dalı olan kalaycılık tarih oluyor.

 

Giresun’un Bulancak ilçesinde kalaycılık mesleğinin son temsilcisi olan Necdet Özman, baba mesleğini yaşatmaya çalışıyor.


İlçenin Kızılot Mahallesinde babadan kalma dükkanında, baba mesleği kalaycılığı 30 yılı aşkın süredir sürdürdüğünü belirten Özman, mesleğinin de son temsilcilerinden biri olduğunu söyledi.


Unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında gösterilen kalaycılık mesleğine çırak bulamadığını dile getiren Özman, “Ben bu mesleği babamdan öğrendim. Babamda babasından öğrenmiş ama ben ne çocuklarımı ne de başkasını çırak olarak bulamadım. Çünkü bu mesleğin artık geleceği yok. Bu mesleği ben devam ettirebileceğim kadar sürdürmeye çalışacağım. İlçede bu işi yapan tek ben kaldım. Karadeniz çevresinde de bir kalaycılığı yapan çok az insan kaldı. Çırak bulamıyoruz, bu yüzden de meslek bitmeye başlıyor. Yeni nesil çocuklar telefon, tablet, bilgisayarla oynadığı için eski meslekler bitiyor. Tek kalay işi yapmıyoruz, mutfak eşyaları, çelik tamirleri, tencere parlatmasını da yapıyoruz. Kalaycılığın son temsilcileri bizleriz” dedi.
Kalaycılığın nasıl yapıldığını anlatan Mustafa Hıdır ise "Ben bu mesleğinde Necdet Özman ustaya sadece yardımcı oluyorum. İlçede son kalaycı kaldığı için işler idare ediyor ama geleceği yok. Bende bazen buraya gelerek yardımcı oluyorum. Kalay işinde önce kalaylanacak eşya, kalaya hazır hale getirilir ben de bu işi yapıyorum. Önce kumla bakır eşyanın içerisindeki yağları kumluyoruz bu iş çok iyi yapılmalıdır. Daha sonra harlı ateşte ısıtılarak kalay işi yapılıyor. Kalaydan sonra kullanılmadan önce kalaylı eşya iyice sıcak suyla temizlenmelidir" ifadelerini kullandı.


03/11/2021

Okunma Sayısı: 741







18.222.125.171








DİĞER HABERLER

Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Mustafa Taşçı
Başakşehir’e hayırlı olsun

Emin Taşçı
Hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkür ederim.

Erdinç Güngör
Hayırlı olsun başarılar diliyorum muhakkak ziyaret edeceğim şahsım olarak


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Sponsorlarımız

 

© Copyright 2021  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top