• slayt

Merhaba,

39 Yaşındaki, 2 çocuk annesi  hemşehrimiz  Nermin Şahin  Yeditepe Ünv.İhtisas Hastanesinde (Koşuyolu) önemli bir beyin ameliyatı operasyonu geçirecek  olup A Rh (+) kana ihtiyaç bulunmaktadır.  Hastaneden yapılan açıklamaya göre uygun bağışçı bulunduğunda ameliyat ivedilikle yarın ya da ertesi gün (11/12 Ağustos ) yapılacaktır. Kan vermek isteyen bağışçılarımızın Hüseyin Şahin 537 500 16 06 irtibata geçmesini rica ederiz. Unutmayalım bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.

İstanbul Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,5096   32,5682
EURO 34,6254   34,6878

Özlü Sözler
Doğru olanı yapmak hiç bir zaman yanlış olmamıştır.
Sponsorlarımız
Genel Bilgilerimiz

GENEL BİLGİLERİMİZ

Giresun, Anadolu'nun kuzeydoğusunda, yeşil ile mavinin kucaklaştığı, Karadeniz'in inci kentlerinden birisidir. 6934 kilometrekarelik yüzölçümüne sahiptir. İl merkezi,  Aksu ve Batlama vadileri arasında denize doğru uzanan bir yarımada üzerinde kurulmuş olup, bu yarımadanın doğusunda ve 2 km açığında Doğu Karadeniz’in tek adası olan Giresun Adası bulunmaktadır.

Giresun, Ankara-Trabzon karayolu üzerinde yeşilin her tonunu sinesinde toplamış, ormanlarla kaplı yaylaların ve doğal plajların bulunduğu, 122'km lik kıyıya sahip, sınırsız doğal ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm merkezidir. Miletos, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinden Cumhuriyete uzanan tarih çizgisinde medeniyetlerden çeşitlemeler sunan bir yöredir. Doğu Karadeniz kıyılarının insan yaşamına elverişli tek adası Giresun Adası (Aretias) başlı başına bir turizm potansiyelidir.

Coğrafi konumu ile kıyı kesimlerinde ılıman iklimi, iç kesimlerinde ise karasal iklimi ile her türlü kış ve doğa sporlarına uygun oluşu, tarihsel zenginlikleri ve doğal güzellikleri yanında dünyanın en kaliteli fındığının Giresun'da yetişmesi, el sanatları, balıkçılığı, avcılığı ve yaylaları ile Giresun turizmi çok yönlü fırsatlar sunmaktadır.

Giresun Kalesi'nin  muhteşem manzarası eşliğinde Şehri görmeye Kaleden başlanıp, gezilip küçük bir mola ile çaylar yudumlanır.

Tarihi Giresun evlerinin bulunduğu Zeytinlik Mahallesi, Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılan Katolik kilisesi, Tarihi Ticaret Lisesi Binası, tarihin her dönemine ait çeşitli eserlerin sergilendiği Giresun Müzesinin ardından ilde bulunan diğer turistik mekanların gezilmesi ve yeşilin her tonunun birlikte görüldüğü, akarsuyu, şelalesi, çam ormanları ile birer doğa harikası olan yaylalar bekler.

Turizm merkezi ilan edilmiş Kümbet, Bektaş, Kulakkaya, Sisdağı Yaylaları ile bölgemizde bulunan diğer Çıkrıkkapı Yaylası, Gölyanı Obası, Karagöl, Paşakonağı Yaylaları birer doğa harikası olup, misafirlerimizim hayran kalacağı güzellikler sunmaktadır.

Doğu Karadeniz bölgesinin yayla turizmi ana teması çerçevesinde ve diğer alternatif turizm çeşitlerinin ilimizde mevcut potansiyel olarak değerlendirilebilmesine imkan tanıması açısından büyük önem arz etmektedir. Giresun ilini eko-turizm ve yayla turizmi gibi doğa amaçlı turizm türleri ile birlikte değerlendirmek, doğusundaki Sisdağı Yaylasın'dan batısındaki Paşakonağı Yaylası'na kadar yayla turizmi ve alternatif turizm çeşitleri açısından (çim kayağı, yamaç paraşütü, kış kayağı, trekking, rafting, kamp karavan, av turizmi) da mümkündür.

Dağlar:

Doğu Karadeniz Dağları'nın orta kesimleri il sınırları içerisinde yer almakta olup Giresun Dağları adıyla bilinir ve Zirvesi olan Abdal Musa Tepesi 3.331 m'dir. Denizden itibaren yükseklikler hızla yer yer 2.000 metre yüksekliğe ulaşırlar. Derin vadilerle parçalanmış Giresun Dağları üzerinde eski buzulların açığı topoğrafik formların yanı sıra, buzul göllerine de rastlanmaktadır. İl sınırlarında yer alan önemli yükseltiler şunlardır: Abbal Musa Dağı (3.331 m), Gâvur Dağı (3.248 m), Küçükkor Dağı (3.044 m), Cankurtaran Dağı (3. 278 m),Karagöl Dağı (3.095m) , Akıl Baba Dağı (2.561 m), Çaldağı (2.035 m)

Akarsular:

Kuzey Anadolu Dağları’nda kaynak bulan pek çok akarsu, ili güneyden kuzeye geçerek Karadeniz'e dökülmektedir. Aksu Deresi, Batlama Deresi,Yağlıdere Deresi, Gelevera Deresi ve Harşit (Doğankent) Çayı ile Pazarsuyu bu akarsuların önemlileridir. Ayrıca ilin güney kesiminden doğu-batı doğrultusunda geçen Kelkit Çayı da bu tür bir vadide akmaktadır.

Göller:

İl sınırları içerisinde önemli bir göl olmamakla birlikte Karagöl Dağı ve Sağrakgöl üzerinde küçük buzul göllerine rastlanmaktadır.

Bitki Örtüsü:

İlin kuzeyi ile güneyi arasındaki iklim farkı, yağış miktarının güneye doğru azalması doğal bitki örtüsünün yapısını da aynı ölçüde etkilemektedir. Giresun ve çevresi, zengin tarım alanlarına sahiptir. Kelkit Vadisi ile kollarının civarı bozkır görünümünde olmasına karşın, kıyı ile dağlar arasında kalan kesimi ormanlarla kaplıdır.

Yaylalar:

Genellikle Karagöl Dağları'nın batısında yer alan önemli yaylalar şunlardır: Kulakkaya,  Tamdere,  Karagöl,  Sağrak, Kümbet, Bektaş,  Sisdağı, Paşakonağı

Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Mustafa Taşçı
Başakşehir’e hayırlı olsun

Emin Taşçı
Hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkür ederim.

Erdinç Güngör
Hayırlı olsun başarılar diliyorum muhakkak ziyaret edeceğim şahsım olarak

Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Sponsorlarımız